Uw omzet verhogen bij uw huidige klanten

U kent uw klant en u kent de contactpersonen bij de klant. Anders gesteld, u hebt dus al veel kennis van uw klant:

  1. Waarom koopt de klant bij u (en niet bij uw concurrent )?
  2. Wat vindt de klant van uw dienstverlening?
  3. Wat is goed en wat kan beter?

Maar.... wat doet u met deze informatie?

Het begint natuurlijk bij het vastleggen van deze informatie, het delen met andere organisatie-onderdelen, zodat zij ook acties kunnen oppakken om daadwerkelijke verbeteringen te realiseren voor deze klant. De opvolging en de terugkoppeling naar de klant is belangrijk. 

Een en ander vraagt dus om coördinatie, om regie-voering, kortom: een klantstrategie.

 

 

Maak een klantstrategie

Het bedenken en het opstellen van een specifieke strategie voor uw klant is een methode om werkelijke focus op uw klant te krijgen. De strategie is gericht op het ondersteunen van uw klant bij het realiseren van zijn doelstelling. Uw klant onderkent de toegevoegde waarde die u levert, en heeft belang bij informatie verstrekken aan uw verkoopteam.

Het hebben van een strategie per klant is de eerste stap in het benoemen van acties waarbij de klant in uw organisatie centraal staat.

Praat met uw klant over uw strategie.

Uw strategie met uw klant delen zal als zeer gewaardeerde actie worden ontvangen. Uw klant wil immers de juiste prijs-kwaliteit verhouding van uw organisatie ontvangen. Het bijdragen aan wat dat voor hem betekent is daarmee een goede investering. De gesprekken over uw strategie zullen verrassende resultaten op kunnen leveren. U hoort immers waar u voor gewaardeerd wordt en wat uw organisatie nog kan verbeteren en ook welke diensten uw klant nog meer van u zou kunnen afnemen. Dat zal, bij goede opvolging, ongetwijfeld leiden tot een verhoogde omzet aan uw zijde.

 

 

Uw belangrijkste vragen

 

 

Geïnteresseerd?

Vraag een vrijblijvend gesprek met ons aan of
kom eens langs!