Uw grootste klant heeft aangekondigd het komende jaar drastisch te gaan bezuinigen......

Veel bedrijven weten het: ze zijn relatief sterk afhankelijk van een enkele of een handjevol klanten. Dat is nu eenmaal zo en u kunt er maar het beste gewoon blij mee zijn. Ik weet zeker dat uw concurrent jaloers is op zulke mooie klanten.

Het probleem zit niet zozeer in de omzet maar in de onvoorspelbaarheid van die omzet. En daar valt nu juist wel wat aan te doen!

Het is belangrijk om van tijd tot tijd uw omzetverdeling over de verschillende klanten te analyseren. Vrijwel altijd kan uw debiteuren- of orderadministratie die gegevens snel en makkelijk oplepelen. Een voorbeeld: http://businesswhisperers.com/blog/grote-klanten-stapje-extra-large-accounts/

Maak vervolgens voor uw grootste klanten specifieke accountplannen, zgn. Key Account Plannen. Schrijf zo’n plan in de terminologie van de klant en zet uiteen hoe u hem kunt ondersteunen bij het realiseren van zijn doelstellingen.

Een gewoon accountplan krijgt daardoor veel meer kracht en reikwijdte . U gaat aanzienlijk beter met uw klant communiceren. Het afstemmen van organisatorische doelen verloopt soepeler. En de voorspelbaarheid van uw omzet bij deze klant groeit.

Van kennis over de klant naar klantgerichte acties!

Doe de questionnaire: maak uw accountplan online

Vrijblijvend: als u uw email gegevens invult, dan ontvangt u (ook) meer tips en adviezen

O.k., het kost u zo'n 15-20 minuten, maar daarna zijn al uw acties benoemd. 


Business Whisperers helpt u bij het benoemen van Key Accounts, het schrijven van een plan en het ontwikkelen van acties op korte termijn. Na 2 sessies bent u in staat om zelf Key Account Plannen te schrijven en uit te voeren.

Meer weten over klantstrategie: http://businesswhisperers.com/producten/klantstrategie/